Gdy nachodzi mnie ochota na słodkie, zazwyczaj podążam do kuchni w poszukiwaniu produktów z których można szybko coś wyczarować 🙂 Tak też było i tym razem…. W szufladzie znalazłam ekspandowaną kaszę jaglaną, suszone owoce, orzechy i wiórki kokosowe 🙂 Nie zastanawiając się zbyt długo, wrzuciłam wszystko do miski, oddzielnie ubiłam mikserem jajko z miodem, wymieszałam z resztą składników, uformowałam ciasteczka i piekłam je w 180*C około 8-12 minut.
Pyszności…. wyszły bardzo chrupiące i słodkie 🙂
Jeśli nie masz akurat takich składników, daj ponieść się wyobraźni i użyj swoich ulubionych dodatków.
Składniki których użyłam:
*10 łyżek ekspandowanej kaszy jaglanej,
*1 jajko,
*2-3 łyżki wiórków kokosowych,
*1 łyżka rodzynek,
*2 łyżki orzechów laskowych,
*3 łyżki miodu/syropu klonowego lub daktylowego
*szczypta cynamonu.