Ostatnio wybrałam się do warzywniaka po komplet świeżych warzyw. Zaraz po wejściu do sklepu, mój wzrok przykuło piękne , olbrzymi e zielono liściaste warzywo którym był JARMUŻ 🙂 Zazwyczaj kupowałam go w plastikowych woreczkach, już rozdrobniony na małe kawałki. Tym razem, jednak skusiłam się na ogromny wachlarz zielonych liści. Po przytaszczeniu ogromnej zdobyczy do domu,…
Niedzielne Śniadanie Dosłownie wypasione śniadanie 🙂 Chciałam się z Wami podzielić pewnym niedzielnym śniadaniem 😉 Proste, szybkie, smaczne, NATURALNE I ZDROWE. Wszystkie produkty na zdjęciu są “swojskie” 🙂 Mianowicie: oscypek i bundz z prawdziwego mleka owczego bez dodatków (owieczki wypasane na hali), pasztet pieczony domowy pyycha (prezent od sąsiadki…. Anno 😉 ), salami dojrzewające podesłane…
Kochani dziś przepis na naleśniki gryczane 🙂 U mnie była wersja na słodko ponieważ dostałam w prezencie od najlepszej sąsiadki ( Aniu dziękuję raz jeszcze 😉 ) pyszne przetwory truskawkowe. Skorzystałam więc z okazji wolnego przedpołudnia i zrobiłam naleśniki 🙂 Dzięki temu, że akurat była piękna pogoda, miałam możliwość degustacji zrobionych pyszności wśród natury z…
SMAK ROSKOSZY 🙂 Mus bananowo-czekoladowy z awokado w towarzystwie gruszki Składniki: 2 banany 1 awokado 1-2 łyżki kakao 1 gruszka Przygotowanie: Banany i awokado obierz ze skórki i zblenduj na mus. Dodaj 1-2 łyżki kakao i dokładnie wymieszaj. Gruszkę obierz, pokrój na kawałki i polej przygotowanym wcześniej musem owocowym.
Omlet bananowo kokosowy z musem truskawkowym, truskawkami i gruszką. Składniki na omlet: 3 jajka, banan, 3 łyżki mąki kokosowej, olej kokosowy lub masło klarowane. Sposób wykonania: wszystkie składniki zblendować. Na patelni rozpuścić masło klarowane i wylać zblendowaną masę. Smażyć na małym ogniu około 2-3 minuty, gdy omlet oddzieli się brzegiem od patelni, obrócić go na…
Coś pysznego na drugie śniadanie Gofry z owocami Składniki: 3 jajka, 1 szklanka mąki kasztanowej, pół szklanki mleka kokosowego, szczypta cynamonu, szczypta soli, 7g drożdży.Sposób wykonania:Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleko kokosowym i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajka, cynamon, sól i drożdże z mlekiem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę w ciepłe miejsce.Ciasto…
Rabarbar – cenne warzywo.Zawiera tylko 9 kcal na 100 g.Jest bogaty w witaminy takie jak: C, B-karoten, E oraz witaminy z grupy B. Posiada także wapń, żelazo, potas, kwas foliowy, błonnik.Ma właściwości oczyszczające. Kwas jabłkowy i cytrynowy w nim zawarte wspomagają terapię antytrądzikową.Należy jednak pamiętać, że duża ilość rabarbaru w diecie może skutkować wypłukiwaniem wapnia…
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. X
Polityka cookies i prywatności
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.